Zeppelin in de GVA van Antwerpen

Op 5 mei 2010 verscheen online bij de Gazet van Antwerpen het artikel over de Zeppelin.

Hieronder het volledige artikel:

Zeppelin in de Gazet van Antwerpen

bron: GVA

Leerlingen Zeppelin zwoegen aan 14 uitdagingen lentefeest


In basisschool Zeppelin blijven de schoolboeken deze week in de kast, want de leerlingen gaan veertien uitdagingen aan.

Als school voor ervaringsgericht basisonderwijs is Zeppelin aan de Lieven Gevaertstraat enigszins een buitenbeentje. Want ouders met tijd staan het leerkrachtenteam bij en de school zelf geeft kinderen ongeacht hun leeftijd veel kansen om met elkaar om te gaan, zodat ze van elkaar kunnen leren.

Zaterdag presenteert de school zich weer van haar beste kant op het lentefeest, dat in het teken staat van vijftien jaar Zeppelin. “We houden jaarlijks een projectweek rond een centraal thema”, geeft juf Marleen Adriaensens aan. “Daarbij moeten de leerlingen aan de slag.”

De ouders hadden het idee om de leerlingen veertien uitdagingen te geven en hen zelf een vijftiende uitdaging te laten verzinnen.

Samen met hun tachtigtal schoolkameraadjes zijn Abel (6), Mathias (9) en Indira (10) zo al sinds dinsdag druk in de weer. “De uitdagingen zijn leuk, al weet ik niet of we voor een vliegende zeppelin kunnen zorgen”, zegt Abel eerlijk. “De ouders moeten zaterdag met minstens dertig personen een flashmob brengen. Ik betwijfel of we dat halen”, besluit mama Frauke Neels.

Lees het bericht ook hier : Zeppelin in de Gazet van Antwerpen