ZEPPELIN ERVARINGSGERICHTE SCHOOL

KLEUTER EN LAGER ONDERWIJS

Terugblik van oud-leerlingen

Hoe kijken leerlingen terug op hun tijd bij Zeppelin?

Hieronder lees je de ervaringen die we al binnenkregen:

Hallo, ik ben Sam en ik ben net 18 jaar geworden.

Ik heb na Zeppelin wiskunde wetenschappen gestudeerd op het Koninklijk Atheneum Berchem. Ik zit nu in m’n laatste jaar. Mijn tijd op Zeppelin is één van de leukste van mijn leven. Wisselen naar het middelbaar ging redelijk vlot hoewel het wel een groot verschil was. Frans was het vak waar ik het meeste problemen mee heb gehad. Ik wil vooral zeggen dat Zeppelin een warme en leuke school voor mij was. Ik blij ben dat ik daar groter ben geworden!

Hallo, ik ben Tadeusz , ik ben 14 jaar (bijna 15!). 

Ik studeer humane wetenschappen op het Stedelijk Lyceum Groenhout in Antwerpen nu. Als ik praat met vrienden uit andere lagere scholen, dan denk ik toch altijd “wat heb ik toch geluk dat ik op zeppelin zat!”
Voor mij is zeppelin nog altijd de beste lagere school die ik ken. De leukste herinnering aan mijn tijd op Zeppelin is de volgende: ik en mijn vrienden speelden altijd een soort van tikkertje door heel de school. We mochten eigenlijk niet door de gangen lopen maar toch deden wij dat elke pauze. Wij zijn zo veel gepakt! De spanning om betrapt te worden maakte het veel leuker (ik heb daar zo veel voor in de leraarskamer gezeten). Ik vond zeppelin een super leuke school,  maar tegen dat ik in het 6de zat was ik wel blij dat ik weg kon. 

Hallo, ik ben Jasper, en ik ben nu 15 jaar.

Na mijn tijd op Zeppelin ben ik naar het Atheneum in Mortsel gegaan en daar volg ik nu natuurwetenschappen.

De jaren op Zeppelin waren superleuk. Als ik aan Zeppelin denk, denk ik vooral aan hoe fijn het was met de vriendelijke leerkrachten. We hadden ook een hechte klasgroep met goede vrienden. De overstap naar het atheneum voelde voor mij best groot, alles was er anders: een schoolbel, 1600 leerlingen, 380 leraren, de leerkrachten moeten aanspreken met meneer of mevrouw in plaats van de voornaam…

Hallo, ik ben Maxine en ik ben nu 15 jaar.

Ik volg de richting “maatschappij en welzijn” aan het Sint Jozef Instituut in Borsbeek.

Hoe zal ik mijn tijd op Zeppelin beschrijven? Positief, met ups en downs!

Het leukste vond ik dat je op Zeppelin altijd heel veel variatie had wat je op een dag deed: gewone lessen werden afgewisseld met zelfstandig werken of projecten.

Ik weet nog goed dat het rapport met kleuren was in plaats van cijfers. Dat is nu wel anders.  De switch naar het middelbaar was een grote stap: het is een andere ervaring. Je start dan een nieuw deel van het leven! 

Hallo, ik ben Jana en ik ben 18 jaar. 

Ik volgde eerst de richting wetenschappen op het stedelijk Lyceum Groenhout. Nadien ben ik naar de Kunsthumaniora gegaan, waar ik nu in de richting audio visuele vorming zit. Zeppelin is voor mij de beste lagere school geweest. Ik heb er veel mooie herinneringen kunnen maken en ben er volledig mezelf kunnen zijn. Één van de mooiste herinneringen (het was moeilijk kiezen!) is de talenten-show die we in het laatste jaar helemaal zelf in elkaar mochten steken. Nadien toonden we alles aan de hele school en de ouders. Ik vond het heel spannend om naar een andere school te gaan. Vanaf het 1ste kleuterklasje tot het 6de leerjaar heb ik op zeppelin gezeten. Van zo’n klein gezellig schooltje naar een school waar ze meerdere klassen in 1 jaar hebben was toch wel even wennen. De band die ik met leerkrachten had was heel bijzonder. Wij spraken vroeger wel eens over “onze familie van leerkrachten” en noemden hen dan nonkel Bart, mama Ellen,… Allemaal zalige herinneringen die ik niet snel zal vergeten!

Dag Zeppelin! Ik ben Mirre ,13 jaar.

Na Zeppelin ben ik naar de Steinerschool gegaan. Ik ben zelf op Zeppelin aangkomen in het 4de leerjaar na de paasvakantie. Het was voor mij heel tof om daar aan te komen: ik voelde me meteen welkom en thuis.  Ik weet nog dat je bij de leerkrachten altijd terecht kon. Samen met de klas en de leerkrachten op kamp gaan in de Hoge Rielen was altijd het hoogtepunt van het jaar. Als ik iets zou moeten zeggen aan leerlingen die na Zeppelin naar het middelbaar moeten gaan zou ik zeggen: “Het is heel spannend, maar uiteindelijk komt alles wel goed.”

Hallo! Mijn naam is Abel en ik ben 19 jaar.

Na Zeppelin ging ik Grieks-Latijn studeren aan het Xaveriuscollege, een spannende maar uiteindelijk zeer lonende keuze! De vorming in Zeppelin is volgens mij dus voldoende om aan een jezuïetenschool te gaan studeren! Zeppelin was een zalige ervaring! Ik kijk er met zo een gemis op terug, als het kon was ik er altijd gebleven… 

Zeppelin was voor mij niet enkel een school, maar ook een echte leefplek! Ik zie me nog zitten bij Esther in de eerste kleuterklas, er was toen een klasgenootje van mij die wel eens naast me in slaap viel. In het begin was de overgang van een ervaringsgerichte lagere school naar een jezuïetenschool best heftig. Maar eigenlijk merkte ik al snel dat ik helemaal niet zo veel anders was dan de anderen. Ik had en heb nog altijd het gevoel dat ik op Zeppelin meer heb geleerd op alle vlakken dan eender welke andere school me had kunnen leren. Zeppelin heeft me echt een opvoeding gegeven die mijn kijk op de wereld en mijn manier van leven diep heeft gevormd en waarvoor ik nog altijd dankbaar ben.

Ben jij zelf oud-leerling?

We horen graag hoe het nu met je gaat en hoe je op je tijd bij Zeppelin terugblikt. 

Stuur gerust een mailtje naar